Perspective

Loc pentru discutii Cu Minte.

Ce frumos!

Posted by Confucius pe 20 iunie 2008


Nu ştiu cum a fost în alte părţi, dar Marele Sat cu 6 sectoare a înflorit în primăvara asta. Au apărut peste noapte o mulţime de parcuri frumoase şi locuri de joacă pentru copii, ba chiar şi fântani arteziene în săptămâna de dinainte de alegeri.   Şi când te gîndeşti că au făcut toate astea fără ca bugetul să fie mai mare decît în anii trecuţi, în care nu au putut face nimic cu el în afară de asfaltările şi schimbările de borduri anuale. Ce oameni gospodari!

Dacă nu mă credeţi vă invit în Drumul Taberei la Favorit şi veţi vedea nu una ci vreo 10 fantani arteziene crescute în iarbă. Şi au şi lumini colorate care se aprind seara.  E adevărat ca fântanile sunt de pefeleu şi plastic placate cu folie autocolantă care deja s-a dezlipit, dar intenţia conteză. Ce frumos!

Ceva mai în spate, după ce a iaşit scandal cu „retrocedarea” spaţiului verde dintre blocuri către un mic clan tuciuriu, a apărut un părculeţ cu toate cele: alei, bănci, gard, flori, pomi, locuri de joacă pentru copii, loc de joacă pentru căţei şi chiar şi o plăcuţă cu un nume de parc: Parcul Sibiu. Ce frumos!

Doar că asta a fost înainte de turul intâi. Între timp a fost cald şi folorile s-au uscat dar au crescut în loc buruienile. Desigur şi mizeria s-a adunat, uşor-uşor.  Dar ce bine că există televiziuni! De îndată ce la al douăzecelea apel către primărie cineva a zis în treacăt că o să cheme televiziunea să le povestească, a venit şi ADP-ul şi a incercat să facă ceva. Ce frumos!

Pentru cine nu ştie, cartierul Drumul Taberei e construit pe locul câmpului de instrucţie Cotroceni, unde a făcut manevre armata română încă de pe vremea lui Cuza şi de unde au zburat primele aeroplane cu aripi de pânză la începutul secolului 20.  Tabăra cu pricina era o tabără militară. Dar bineînţeles că unii pot cere şi primi înapoi terenuri care au fost din totdeauna ale statului. Se zvoneşte că parcul Moghioroş va fi dezvoltat imobiliar. Ce frumos să ai şi noi blocuri pe langă cele 2 mall-uri! 

Bine că primarul a fost reales.  Altfel praful se alegea. Acum se împrăştie.  Ce frumos! 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: