Perspective

Loc pentru discutii Cu Minte.

Secretul lui Zeus [3]

Posted by Confucius pe 21 ianuarie 2008


Am analizat mijloacele si suporturile folosite de Traian Basescu in activitatea sa politica. Azi voi discuta despre tintele pe care si le alege.

In alegerea tintelor (subiectelor) se bazeaza pe 3 principii:

1. Transformarea oricarui concurent sau adversar in dusman (de preferinta personal). E chiar interesant ca pana acum TB nu a incercat sa cucereasca electoratul. S-a marginit sa se lupte cu dusmanii. Electoratul a arbitrat luptele.

2. Demonizarea dusmanului. Cel identificat ca dusman e prezentat astfel incat sa fie demonizat si in final distrus. Atentie: nu invins, ci distrus. Prezentarea dusmanului-demon solicita simpatie/antipatie de la public, datorita contrastrului intre TB-om (cu slabiciuni omenesti ca si ale orcaruia altul, pe care nu si le ascunde) si dusmanul-demon.

2. Personificarea chestiunii. Orice trebuie sa aiba o fatza si un nume. Se pune un om (oameni) in mijlocul fiecarei chestiuni, apoi se trateaza omul (oamenii), aplicandu-se principiile 1 si 2. Asa cum cele 2 referendumuri au fost despre cei 322 si oligarhi, tot asa cu dosarele de la DNA e vorba despre ministrul interimar de la justitie, retragerea din Irak a fost despre ministrul apararii, ori podul de la Maracineni despre primul ministru sau pasajul de la Basarab/parcarea de la Gara e Nord despre consiliul local.

Toate cele de pana acum fac ca TB sa fie un adversar/concurent redutabil in orice alegeri.

Insa tot ele il fac sa fie un slab administrator. De asemenea il fac predictibil, iar, prin repetare, plicticos.

Reclame

2 răspunsuri to “Secretul lui Zeus [3]”

 1. casandra said

  @Confucius

  Excelente sunt posturile referitoare la Zeus. Bine ar fi sa continuati analiza. In fond, Basescu refuza sa „conduca” si prefera sa „domine” jocul. Gaseste si instrumente. Mecanismele „dominatiei” exclud de la raspundere imediata atat pe Zeus, cat si simplii electori entuziasti, galeria jocului. Mecanismele „conducerii” implica responasbilitati din partea tuturor. Zeus exploateaza eficient vechi conditionari ale electoratului romanesc, perfect pregatit pentru a accepta „dominatia”. Multi se compac in a fi simpli spectatori ai jocului de putere, neintzelegand ca au renuntat complet la atributele libertatii individuale responsabile. Va rog sa continuati analiza. Este excelenta!

 2. Confucius said

  @Casandra

  Multumesc pentru apreciere. Sa vedem daca imi mai iese si in continuare 🙂

  Propunerile sunt binevenite.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: